میزان تولید برنج داخلی کشور ایران
میزان تولید برنج داخلی کشور ایران در سال حدودا ۲٫۲ میلیون تن است. اما کدام استان ها برنج کشت می کنند؟ کدام نوع برنج در این استان ها تولید می شود؟ سهم استان های شمالی در تولید برنج داخلی چقدر است؟ و …
استان های زیر کشت برنج در ایران
هر ساله تقریبا ۱۶ استان از ایران زیر کشت برنج قرار می گیرد. یعنی تقریبا نیمی از استان های ایران برنجکاری می کنند. میزان و نوع برنج تولید شده در هر یک از این استان ها متفاوت است.
مازندران با تولید ۵۰ درصد از کل برنج ایران در صدر تولید برنج داخلی قرار دارد. در مجموع تولید ۸۰ درصد از تولید برنج داخلی کشور ایران را استان های شمالی مازندران، گیلان و گلستان تشکیل می دهند.
بعد از استان های مازندران، گیلان و گلستان می توان استان های فارس، اصفهان، خوزستان را به عنوان بزرگترین تولیدکننده های برنج داخلی به شمار آورد.
لیست ۱۶ استان ایران به همراه نوع برنج تولیدی در آنها به صورت زیر است:
- مازندران: برنج طارم هاشمی، برنج طارم محلی، برنج بینام، برنج پرمحصول، برنج پاییزه و …
- گیلان: برنج هاشمی، برنج صدری دم سیاه، علی کاظمی، برنج پرمحصول و …
- گلستان: برنج طارم دم سیاه، برنج پرمحصول و …
- فارس: برنح چمپا و …
- اصفهان: برنج لنجان و …
- خوزستان: برنج عنبربو و …
- کهگیلویه و بویراحمد: برنج چمپا و …
- ایلام: برنج گرده، برنج شمشیری، برنج عنبربو و …
- قزوین: برنج هاشمی، برنج علی کاظمی و …
- لرستان: برنج هاشمی و …
- زنجان: برنج هاشمی، برنج علی کاظمی و …
- سیستان و بلوچستان: برنج پرمحصول و …
- کردستان: برنج گرده، برنج شمشیری و …
- اردبیل: برنج صدری، برنج علی کاظمی و …
- آذربایجان شرقی: برنج صدری، برنج علی کاظمی و …
- خراسان شمالی: برنج پرمحصول و …
یکی از مهمترین منابع مورد نیاز برای کشت برنج، آب می باشد. با توجه به نقشه ایران مشاهده می شود که استان های فوق کم و بیش به آب دسترسی دارند و بخاطر نزدیک بودن به دریا از خاک حاصلخیز و شرایط آب و هوایی مناسب جهت کشت برنج برخوردار هستند.
میزان تولید برنج داخلی
میزان تولید برنج داخلی کشور ایران را می توان با توجه به سطح زیر کشت برنج در ۱۶ استان فوق (به جز استان هایی که از کشت برنج محروم شده اند) برآورد کرد.
آمار نشان می دهد که میزان تولید برنج داخلی کشور ایران معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می باشد.
نرخ تولید برنج داخلی کشور ایران در چند سال گذشته تقریبا ثابت و همین مقدار بوده است.
تولید برنج در مازندران تقریبا ۵۰ درصد از کل برنج تولید شده در ایران است. تولید برنج مازندران بخاطر شامل بودن برنج های کم محصول، پرمحصول و پاییزه عدد بسیار بزرگی است. ولی ۸۰ درصد از کل برنج مازندران فقط شامل برنج طارم هاشمی می شود که بخاطر کیفیت و قیمت مناسب از بیشترین محبوبیت در میان ایرانیان برخوردار است.
توی لرستان عموما برنج علی کاظمی کشت میشه اینجا دوره گرما کوتاهه و کشت بقیه انواع برنج به صرفه نیست و در واقع دردسر سازه برنج لرستان هم عموما برنج دورود مشهوره و بیشتر از بقیه شهرها کشت میشه برنج آریا هم تنها برند برنج دورود هست که من میشناسم
سلام
ممنون از اینکه اطلاعات مفیدتون و در اختیارمون قرار دادید.